microneedling.png

MICRONEEDLING

Microneedling är en nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. En medicinsk hudvårdsbehandling som ger en maximal effekt. Behandling med microneedling förbättrar huden kvalité – ger en hudföryngring som minskar ansiktets rynkor. Dermapen 4 är en professionell microneedlingsgspenna som används för medicinsk hudvård. I våra behandlingar använder vi Dermapens hela koncept med vitamincocktail och ansiktsmask. Vi rekommenderar en kur på 4 behandlingar. Ansiktsakademin erbjuder dig en kostnadsfri 4:e behandling. De första 3 behandlingarna rekommenderar vi med ca 1-1 1/2 månads intervall.

BEHANDLINGSOMRÅDEN
-Ärr (acneärr och kirurgiska ärr)
-Pigmenteringar, solskadad hud
-Åldrad hud, fina linjer och rynkor
-Rökrynkor runt läpparna
-Hudföryngring, uppstramning av huden

FÖRE BEHANDLING
Ansiktsakademins hudterapeut behandlar dig med microneedling. Innan behandlingen påbörjas går ni tillsammans igenom vad du vill uppnå med behandlingen. Du ska inte behandlas om du är gravid eller ammar och du får inte har använt isoretionin; Roaccutan (mot svår acne) de senaste 6 månaderna. Du ska inte behandlas om du har hudområden som har tecken till svår inflammation eller infektion. Vid behandling används engångs-nålhuvuden. Nålen ställs in på önskat behandlingsdjup, som beror på vilket område som behandlas och vilken indikation som ska åtgärdas.

BEHANDLING

- Rengöring

- Microneedling med vitamincoctail

- Ansiktsmask

EFTER BEHANDLING
Huden blir rödflammig efter behandling med microneedling. Detta kan finnas kvar upp till 12-48 timmar beroende på hur känslig din hud är. Dagtid måste solskydd användas och du ska undvika stark solexponering i 48 timmar efter behandling och inte sminka dig de första 12 timmarna efter behandling.